Wat is de beste lengte van een video?

Wat is de beste lengte van een video?

Je vraagt je af wat de beste lengte van een video is. Dat is een goede vraag.

De beste lengte van een video hangt af van het type video en het doel ervan. Over het algemeen geldt: hoe korter de video, hoe beter. Dit komt omdat mensen vaak een korte aandachtsspanne hebben en snel afgeleid zijn. Als je video te lang is, kunnen kijkers gemakkelijker afhaken en jouw belangrijke boodschap missen.

Er zijn een paar richtlijnen die je kunt volgen bij het bepalen van de lengte van jouw video, afhankelijk van het platform waarop je je video gaat delen:

Beste lengte voor social media

Houd video’s op social media kort en bondig, meestal tussen de 15 en 60 seconden. Dit geldt vooral voor platforms zoals Instagram, TikTok en Snapchat. Op Facebook en LinkedIn kan de video iets langer zijn, tot ongeveer 2-3 minuten.

Beste lengte voor YouTube

YouTube-video’s kunnen langer zijn dan op social media, maar het is nog steeds belangrijk om ze kort en krachtig te houden. Houd de video bij voorkeur tussen de 3 en 5 minuten.

Beste lengte voor je website

Op je website kun je gerust langere video’s plaatsen, omdat mensen daar vaak meer bereid zijn om tijd te besteden aan het bekijken van inhoud. Houd de video echter nog steeds onder de 2-3 minuten om de aandacht van de kijker vast te houden.

Kortom, de beste lengte van een video hangt af van het platform en het doel van je video. Houd het kort en krachtig om de aandacht van de kijker vast te houden en de boodschap effectief over te brengen.