Waar moet een goede video aan voldoen?

Waar moet een goede video aan voldoen?

Dat je hier bent betekent dat je een video wilt maken en benieuwd bent waar een goede marketing video aan moet voldoen. Er zijn een aantal facturen belangrijk:

  1. Het doel: Zorg ervoor dat je duidelijk hebt wat je wilt bereiken met je video. Oftewel: wat is het doel van je video? Wil je bijvoorbeeld het merkbewustzijn vergroten, de verkoop van een specifieke dienst verhogen of je doelgroep informeren? Door het doel van je video te bepalen, kun je de boodschap en de bijbehorende call-to-action beter afstemmen op je doelgroep.

  2. De boodschap: Zorg ervoor dat de boodschap van je video duidelijk en bondig is. Focus op één belangrijk onderwerp en zorg ervoor dat de boodschap aansluit bij het doel van je video.

  3. De doelgroep: Houd je doelgroep in gedachten en hoe je hen het beste kunt bereiken. Maak gebruik van de juiste taal waarmee je jouw ideale klant aanspreekt en laat mooie beelden zien die kwaliteit uitstralen. Hiermee val je op en krijg je de aandacht die je verdient. 

  4. De call-to-action: Zorg ervoor dat je een duidelijke call-to-action, afgekort CTA, hebt aan het einde van je video. Een CTA kan bijvoorbeeld zijn om een product te kopen, zich op te geven voor een gesprek, zich te abonneren op een nieuwsbrief of YouTube-kanaal of te delen op sociale media.

  5. De lengte: Bepaal hoe lang de video mag zijn om de boodschap over te brengen zonder dat jouw kijker afhaakt. In het algemeen is het aan te raden om de video niet te lang te maken, maar het hangt ook af van het doel en de doelgroep.

  6. De kwaliteit: Zorg ervoor dat je video van goede kwaliteit is, zowel op technisch gebied door een goede beeld- en geluidskwaliteit, als op inhoudelijk gebied door je video interessant, relevant en waardevol voor je kijker te maken.

  7. De verspreiding: Bedenk waar en hoe je de video wilt gaan verspreiden en zorg ervoor dat je de video op de juiste manier promoot om het maximale effect te behalen. 

Wil je video op de allerbeste manier inzetten voor je bedrijf? Geef je vrijblijvend op voor een gesprek. Dan kijken we samen waar de beste kansen liggen om nieuwe klanten te krijgen met video. 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie