Videomarketing om Leads te Genereren | Bewezen succesformule

Aan leads geen gebrek door videomarketing

Hoe kan jij op een goede en effectieve manier reclame maken voor je eigen bedrijf of producten? Dat is vast een vraag waar jij graag het antwoord op wilt. 

Het antwoord op die vraag is simpel. Maak gebruik van videomarketing. 

Wist je dat 90% van de personen die een product- of bedrijfsvideo bekijkt, zegt dat dit helpt bij het maken van een aankoopbeslissing? 

En… wist je dat 64% van de personen eerder geneigd is om een product of dienst aan te schaffen na het bekijken van een productvideo? 

Waarom maakt dan nog maar 9% van de bedrijven gebruik van videomarketing?

Kansen voor het oprapen met videomarketing

Gelukkig liggen hier dan ook enorm veel kansen voor het oprapen.

Maar… wat is videomarketing dan precies? En wat nu als je niet weet hoe je videomarketing moet inzetten? Op die vragen krijg jij in dit artikel antwoord. 

Jij gaat in dit artikel alles leren over videomarketing en hoe jij goede resultaten kan behalen door middel van videomarketing. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees het artikel dan helemaal tot het einde en krijg antwoorden op al je vragen. 

Wat is videomarketing? 

Een goede vraag. Om te beginnen is het wel zo handig dat je precies weet wat videomarketing is. Dit helpt je het artikel beter te begrijpen en zo kan jij besluiten of starten met videomarketing iets voor jou is en hoe jij hier meer uit kan gaan halen. Dus laten we er snel induiken.

Het is niet heel erg moeilijk om videomarketing uit te leggen. De traditionele manier van marketing ken je hoogstwaarschijnlijk wel. Op de radio of televisie wordt er reclame gemaakt voor een product, dienst of bedrijf. Dit zijn de welbekende reclamespotjes. 

Later is hier Google Ads en Facebook advertenties bij gekomen, waar voornamelijk door middel van tekstadvertenties wordt geadverteerd.

Nu steeds meer producten online worden gekocht en bedrijven online op zoek zijn naar de juiste partners – is de concurrentie enorm geworden. 

Hoe val je tussen alle menigte dan nog op? Zeker als je alleen maar gebruik maakt van tekstadvertenties is dit een hele lastige vraag.

En daarom is videomarketing nu zo krachtig. We combineren de kracht van beeld en geluid enerzijds en online kanalen anderzijds. 

Hierbij kan je denken aan leuke, persoonlijke video’s op YouTube, Facebook, Instagram en nog veel meer. 

En met de kracht van online, kan je heel specifiek doelgroepen gaan targetten. Zo schieten we niet meer met hagel, maar kunnen we heel gericht een specifieke videoboodschap laten zien aan de juiste doelgroep. 

Waarom gebruikmaken van videomarketing?

Binnen online marketing is videomarketing ontzettend in opkomst en is het populairder dan ooit aan het worden. Zeker als je een eigen bedrijf hebt of als je je eigen producten verkoopt, kan het gebruik van videomarketing een duidelijke meerwaarde zijn. Maar, waarom zou je dan gebruikmaken van videomarketing? Dat ga ik je uitleggen. 

De meerderheid van alle mensen maakt gebruik van social media. Of dit nu op Facebook, Instagram of LinkedIn gaat, bijna iedereen is op één van de vele platformen te vinden. 

Bij videomarketing ga je hier optimaal gebruik van maken. Het is namelijk ontzettend makkelijk om via social media je doelgroep te bereiken. Hoewel de geschreven blogs ook heel erg populair zijn, is video nog veel meer in opkomst. 

Uit onderzoek is gebleken dat een video met audio veel en vaker bekeken wordt dan bijvoorbeeld een geschreven blog. In een video heb je de mogelijkheid om uit te leggen wat je product precies inhoudt of wat jouw bedrijf te bieden heeft. 

Dit blijft bij veel mensen beter hangen dan een geschreven tekst. Daarnaast is een video erg makkelijk te delen binnen deze social media platforms. Gebruikmaken van videomarketing is altijd een goede keuze, dat ben je vast wel met me eens.

Wat zijn de voordelen van videomarketing?

Je hebt hierboven al kunnen lezen wat videomarketing precies is en hoe het gebruikt kan worden. Je hebt al in het kort kunnen lezen dat dit veel voordelen met zich mee kan brengen. Maar, wat zijn nu eigenlijk alle voordelen van videomarketing? Al deze voordelen heb ik overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. 

 • Je valt op tussen de menigte. Niet veel bedrijven adverteren nog met video’s, maar kiezen vaker voor tekstadvertenties. Waarom? Tekstadvertenties zijn gemakkelijker te maken – maar veel minder persoonlijk en duidelijk;
 • Video-advertenties worden veel vaker bekeken. Vraag jezelf eens af. Wat doe je liever? Lezen of kijken? De meeste mensen kijken veel liever dan dat ze lezen. Daarom wordt er veel sneller op een video geklikt dan dat er tekstadvertenties worden gelezen;
 • Videomarketing is een effectieve manier van reclame maken. Je kunt duidelijk uitleggen wat het product of de dienst inhoudt. Je kunt bijvoorbeeld voorbeelden laten zien of gebruikmaken van animaties om bepaalde diensten of producten nog beter uit te leggen. Daar maak je veel mensen enthousiast mee;
 • Je video’s kunnen op YouTube geplaatst worden. Op dit moment is YouTube een heel erg populair videoplatform met veel dagelijkse bezoekers; 
 • Wist je dat YouTube de op één na grootste zoekmachine van de wereld is? Alleen de zoekmachine van Google is groter. Maar… laat deze twee platformen nou net beide eigendom zijn van hetzelfde bedrijf, namelijk Alphabet. Oke leuk verhaal Noortje… Wat betekent dit nu? Toeval of niet, maar als je video vanuit YouTube verwerkt op een webpagina, wordt de pagina ook beter gevonden in Google (niet doorvertellen hoor!);
 • Video’s opnemen is tegenwoordig heel erg makkelijk. Iedere doorsnee smartphone beschikt over een goede camera. Na het filmen kan je de video direct online gezet worden. Makkelijk, toch? 

En wat betekent bovenstaande voordelen? High end leads. En veel betere gesprekken. Want de klant kent jouw bedrijf al veel beter. Een betere voorzet voor de accountmanager is er niet. 

Waar leer ik alles over videomarketing?

We hebben inmiddels al veel besproken wat betreft videomarketing. Je weet wat het is, waar het voor gebruikt wordt en dat het ontzettend veel voordelen heeft. Kortom, starten met videomarketing is altijd een hele goede stap. Zeker als je een eigen bedrijf hebt of eigen producten verkoopt, kan je hele goede resultaten behalen met videomarketing. 

Gratis boek over videomarketing

Toch kan ik me goed voorstellen dat je geen idee hebt hoe je videomarketing moet aanpakken en hoe je dit moet gaan inrichten. Je wilt toch de beste resultaten behalen en geen fouten maken. Het liefste wil je alle ins en outs leren over videomarketing. Maar, waar leer je alles over videomarketing? 

Dat ga je allemaal leren in mijn boek dat je tijdelijk gratis kunt krijgen, inclusief gratis videotraining. Gedurende deze training gaat alles voorbij komen over videomarketing en leer jij wat de beste strategie is. Wil jij graag weten wat deze gratis videotraining precies inhoudt? Lees hieronder verder.

Wat ga je leren in boek over videomarketing?

Om meer uit videomarketing te kunnen halen, is het mogelijk om mijn boek over videomarketing te lezen + bijbehorende videotraining gratis te gaan volgen.

Jij gaat dan alles leren over videomarketing en hoe jij hier alles uit kan gaan halen. Het boek + videotraining is voor zowel beginners als gevorderden heel erg geschikt om te gaan volgen. 

 • Jij leert hoe je zonder een groot advertentiebudget goede online advertenties kan plaatsen en hoe je hier de hoogste resultaten uit kan behalen;
 • Waarom veel online video’s niet werken. Jij leert dit om te draaien en om eventuele fouten te voorkomen;
 • Hoe je klanten kan binnenhalen met online marketingvideo’s. Dit kan al op een hele makkelijke en snelle manier;
 • Hoe je binnen een korte en snelle tijd goede resultaten behaalt. Ook kom je erachter dat je hier vaak helemaal niet zoveel tijd in hoeft te steken en dat je dit allemaal zelf kan waarborgen. Straks ben jij niet meer het grootste deel van de dag hiermee bezig en houd je zelf tijd over. 

Zoals je ziet ga je in het boek + de videotraining veel nuttige kennis tot je nemen. Veel meer dan tijdens een standaard cursus over videomarketing. Deze duren vaak veel langer en komen niet tot de kern. Het mooie is: het is helemaal gratis.

Is videomarketing iets voor mij?

Je weet inmiddels veel meer over videomarketing. In het boek ga jij alle ins en outs leren over videomarketing. Jij weet straks precies hoe je dit moet gaan aanpakken en je bent in staat om hier goede resultaten uit te halen.

Maar, hoe weet je zeker of dit boek en de videotraining iets voor jou is? Mocht jij je aangesproken voelen op een van de volgende punten, dan weet je zeker dat dit boek iets voor jou is en kan je je vandaag nog gaan aanmelden. Jij: 

 • hebt een eigen bedrijf;
 • wilt leren hoe je de beste resultaten kunt behalen door middel van videomarketing;
 • wilt je eigen bedrijf of producten op een goede manier onder de aandacht brengen; 
 • wilt leren hoe je je doelgroep het beste kunt bereiken.

Volg de gratis videomarketing training

Helemaal overtuigd van videomarketing en wil je graag leren hoe je effectieve videomarketing campagnes opzet? Download tijdelijk gratis mijn boek en volg de bijbehorende videotraining en leer stap voor stap hoe jij dat kunt gaan doen.

Zie ik je daar?

Samenvatting Videomarketing

Wil je graag je eigen product(en) of dienst(en) promoten en lukt het maar niet om kwalitatief goede leads te vinden? Dan heb ik hiervoor dé oplossing: videomarketing

Videomarketing is dé manier om hoge kwaliteit leads te verkrijgen. Eén beeld zegt namelijk meer dan 1.000 woorden. 

Wist je dat 90% van de personen die een product- of bedrijfsvideo bekijkt, zegt dat dit helpt bij het maken van een aankoopbeslissing? 

En… wist je dat 64% van de personen eerder geneigd is om een product of dienst aan te schaffen na het bekijken van een productvideo? 

Waarom maakt dan nog maar 9% van de bedrijven gebruik van videomarketing? Ongekend toch eigenlijk.

Download daarom tijdelijk mijn boek gratis en volg de bijbehorende videotraining. En ik leer jou stap voor stap hoe jij videomarketing op de beste manier kan inzetten voor je bedrijf.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

1 gedachte over “Videomarketing om Leads te Genereren | Bewezen succesformule”

Plaats een reactie