Wat is videomarketing?

Inhoudsopgave

Betekenis: wat betekent videomarketing?

Videomarketing is een vorm van marketing waarbij het middel video wordt gebruikt om een boodschap aan een doelgroep over te brengen. Videomarketing bestaat uit het creëren, delen en promoten van video’s met als doel het krijgen van aandacht, het vergroten van betrokkenheid en het bevorderen van een bepaalde actie van de kijker.

Voordelen videomarketing

Videomarketing biedt een breed scala aan voordelen voor organisaties die het effectief inzetten. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van videomarketing:

1. Hogere betrokkenheid: Video’s hebben de neiging om meer betrokkenheid te genereren dan tekstuele content. Mensen zijn visueel ingesteld en video’s kunnen complexe informatie op een aantrekkelijke manier overbrengen.

2. Verhoogde conversieratio’s: Onderzoeken tonen aan dat het toevoegen van video aan een productpagina de kans op een aankoop vergroot. Mensen zijn eerder geneigd om over te gaan tot actie na het bekijken van een video.

3. Versterking van merkboodschap: Video’s bieden de mogelijkheid om de identiteit, waarden en boodschap van een merk op een krachtige en memorabele manier over te brengen.

4. Verbeterde SEO-prestaties: Video’s verbeteren de zichtbaarheid van een website in zoekresultaten van zoekmachines, waardoor de kans groter wordt dat de website in Google wordt gevonden door potentiële klanten.

5. Toegankelijkheid en gemak: Video’s kunnen op elk moment en op verschillende apparaten worden bekeken, waardoor ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor een breed publiek.

6. Emotionele impact: Video’s wekken emoties op en brengen een sterke verbinding met het publiek tot stand, wat kan leiden tot een langdurige indruk en betrokkenheid.

7. Informatieve waarde: Met video presenteer je complexe informatie in een begrijpelijke en boeiende vorm. Hierdoor kunnen ze educatieve inhoud effectiever overbrengen.

8. Vergroot organische verspreiding: Mensen zijn eerder geneigd om video’s te delen op sociale media en andere platforms, waardoor de exposure van de video’s organisch groter wordt.

9. Meetbaarheid en analyse: Met behulp van analysetools kun je de prestaties van je video’s meten, zoals het aantal weergaven, kijktijd, klikfrequentie, aantal leads.

10. Creatieve mogelijkheden: Video’s bieden ruimte voor creativiteit en innovatie, waardoor je unieke en onderscheidende content kunt creëren.

11. Concurrentievoordeel: Organisaties die videomarketing effectief inzetten, onderscheiden zich van de concurrentie en nemen een sterke positie in de markt in.

12. Wereldwijd bereik: Met video’s bereik je een wereldwijd publiek, waardoor je de mogelijkheid hebt om je boodschap aan een breed scala aan mensen over de hele wereld over te brengen.

Door deze voordelen van videomarketing slim te benutten, versterken organisaties hun marketingstrategie en communiceren ze effectiever met hun doelgroep.

Manieren van videomarketing

Videomarketing kan op verschillende manieren worden gedaan:

1. Promotie van producten of diensten: Bedrijven gebruiken video’s om hun producten of diensten te presenteren, demonstreren en aan te prijzen.

2. Merkbekendheid en positionering: Video’s kunnen worden gebruikt om het merkimago van een bedrijf of persoon te versterken, waarden te communiceren en het merk in de markt te positioneren.

3. Educatie en instructie: Video’s worden ingezet om instructies te geven, educatief materiaal te delen of complexe informatie op een begrijpelijke manier over te brengen door middel van animatievideo’s.

4. Klantgetuigenissen en case studies: Het delen van ervaringen van tevreden klanten vergroot het vertrouwen in het merk.

5. Evenementpromotie: Video’s worden gebruikt om de aandacht te vestigen op komende evenementen, conferenties of bijeenkomsten.

6. Achter de schermen: Een kijkje achter de schermen bij het bedrijf of bij de productie van een product kan de betrokkenheid van de doelgroep vergroten.

7. Sociale Media Marketing: Korte, pakkende video’s worden vaak gebruikt op platforms als Facebook, Instagram, YouTube en TikTok om een groot publiek te bereiken.

8. E-mail marketing: Video’s worden ingebed in e-mails om de betrokkenheid en klikfrequentie te verhogen.

9. Betaalde Advertenties: Video-advertenties worden gebruikt op verschillende online platformen, zoals YouTube, Facebook, en Instagram.

Videomarketing is populair vanwege de aantrekkingskracht en het vermogen om complexe informatie op een toegankelijke manier te presenteren. Met de opkomst van sociale media en de groei van online videoplatforms, is videomarketing een belangrijk onderdeel geworden van de algehele marketingstrategie voor veel bedrijven en organisaties.

Videomarketing statistieken

Videomarketing voor bedrijven

Als bedrijf kun je niet langer om videomarketing heen. Het is niet de vraag OF je video’s gaat maken. De vraag is WANNEER je videomarketing gaat inzetten voor de groei van je bedrijf.

Wat is video niet?

 • Video is geen strategie
 • Video is geen marketing
 • Video is geen verkoop
 • Video is geen doel op zich

Wat is video dan wel? 

 • Video is een middel 

Als je begrijpt dat video niets meer dan een middel is, dat je voor de groei van je bedrijf kunt inzetten, dan kun je ervoor zorgen dat je: 

 • gezien én gehoord wordt door jouw klanten en potentiële klanten
 • jouw eigen verhaal deelt om verbinding te creëren
 • verkeer naar je website of landingspagina’s krijgt
 • je lijst met e-mailadressen opbouwt 
 • je producten en diensten verkoopt 
 • je klanten les geeft door middel van instructievideo’s
 • upselling, downselling of cross selling doet
 • je boek promoot en véél meer 

Video is niets meer dan een middel om je boodschap over te brengen, om mee te communiceren. En waar het om gaat, is hoe je dit middel video strategisch gaat toepassen voor de groei van jouw bedrijf. Daar heb je de juiste videostrategie voor nodig.

Videomarketing Statistieken

Laten we eens kijken naar de cijfers.

 • Gemiddeld zit iemand 40 minuten per dag op Facebook, waarvan hij 30% van de tijd naar video’s kijkt. 
 • Facebook meet 8 miljard videoviews (elke dag weer). 
 • Gemiddeld heeft een video 135% meer organisch bereik dan een gewone post met een foto. 
 • YouTube heeft meer dan een miljard gebruikers. Dat is bijna een derde van alle mensen die internet gebruiken. 
 • De verwachting is dat in 2019 80% van AL het internetverkeer uit video’s zal bestaan. 

Kortom: video is onmisbaar voor ELKE ondernemer.

Zie je het ook om je heen?

Op Facebook, Google, YouTube, Instagram, Twitter, LinkedIn.

Alle netwerken gebruiken video. Jij ook?

Waarom is videomarketing belangrijk?

Waarom is videomarketing belangrijk? Als je als bedrijf geen video’s verspreidt, dan wordt je ingehaald door bedrijven die wel op de juiste manier zichtbaar zijn.

Videomarketing uitdaging voor bedrijven

De grootste uitdaging voor bedrijven als het op videomarketing aankomt is strategisch van aard: hoe creëer je een stevige en efficiënte videomarketingstrategie, hoe creëer je in een continue stroom video’s die mensen willen zien en die mensen triggert om over te gaan tot een volgende stap, namelijk zich opgeven voor een strategiegesprek, aanmelden voor een training of een andere actie.

Plaats een reactie