Wat is een screencast?

Definitie: wat betekent screencast?

Een screencast is een digitale opname van je beeldscherm en is doorgaans voorzien van een audio opname. Een screencast kan een opname van het beeldscherm van je computer zijn, maar het kan ook het scherm van je smartphone of tablet zijn dat je opneemt. Een screencast wordt ook wel een screen capture video of screen recording genoemd.

Screencast voor instructievideo

Anders dan een screenshot, wat een afbeelding van je beeldscherm is, is een screencast een video met bewegende beelden van exact dat wat er op het scherm gebeurt. Tijdens het opnemen van je scherm kun je ook direct een uitleg geven en deze gesproken uitleg opnemen. Zo sla je 2 vliegen in een klap en bedien je zowel de visueel ingestelde kijker als de auditief ingestelde kijker.  

Voordelen screencast video

Screencasts zijn een van de verschillende vormen van instructievideo’s. Screencasting bespaart je niet alleen veel tijd om veel gestelde vragen van klanten te beantwoorden of een uitleg te geven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die jouw video hebben gezien, deze beter kunnen onthouden na het zien ervan. Een ander voordeel van screencasts is dat mensen jouw video op elk moment en zo vaak als ze willen kunnen bekijken. 

Software voor screencast

Plaats een reactie