Wat is leadkwalificatie?

Betekenis: wat betekent leadkwalificatie?

Leadkwalificatie is het proces om te bepalen of iemand op basis van bepaalde criteria past in het profiel van de ideale klant en of jouw producten en diensten voor hem passend zijn. Heeft iemand budget om te investeren? Is iemand beslissingsbevoegd?

Marketing voor leadkwalificatie

Met behulp van ijzersterke marketing zorg je ervoor dat leads zich kwalificeren.

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is: levert jouw huidige manier van marketing de juiste leads op? Kom je in contact met de juiste mensen of trek je mensen aan die eigenlijk niet bij je passen?

Als dat het geval is, dan zullen je verkoopgesprekken moeizaam verlopen en ben je veel tijd kwijt met het voeren van verkoopgesprekken die op niets uitlopen, omdat je niet met de juiste mensen in gesprek bent.

Heel frustrerend.

Je moet stevig in je schoenen staan om zo door te blijven gaan. 

Als jouw manier om in contact te komen met potentiële klanten onvoldoende voor je werkt, dan heb je ook iets anders nodig. Een manier van marketing die past bij wat je aanbiedt, maar die ook past bij jouw klanten.

Als jij high quality diensten aanbiedt van 10.000 euro (of een veelvoud daarvan), dan heb je daar andere marketing voor nodig, dan dat je een laag geprijsd aanbod hebt van laat ik zeggen 500 of 1.000 euro.

Voor een laag geprijsd aanbod werken funnels met mails, geautomatiseerde webinars, video’s en one-time offers prima. Maar een klant die 15.000 euro investeert in jouw programma heeft iets anders van jou nodig.  

Mijn idee is dat ondernemers die supergoed zijn in hun vak – en ik weet dat jij dat bent – ook een super goede manier nodig hebben om in contact te komen met potentiële klanten.

Plaats een reactie