Wat is embedden?

Betekenis: wat betekent embedden?

De Engelse term ‘embedden’ betekent in het Nederlands ‘insluiten’. Embedden betekent het insluiten van content op een pagina, bijvoorbeeld een blogbericht, een landingspagina of een artikel.

Video embedden

Stel, je hebt een video op YouTube geüpload en je wilt deze video ook op je website zichtbaar maken. Dat kan, het is namelijk mogelijk om je YouTube video in te sluiten op je website. De video blijft op YouTube staan, maar is ook te bekijken op je site.

Video embedden met embedcode

De meest eenvoudige manier is om de embedcode van YouTube – of een andere video hosting provider zoals Vimeo – te kopiëren en de embedcode te plakken in de pagina waar je de video zichtbaar wil maken. De YouTube videoplayer verschijnt op je pagina en je kunt die pagina aanvullen met teksten, kopteksten, afbeeldingen, transcriptie of een call to action.

Embedcode is HTML code

Een embedcode is een stukje HTML code dat wordt ingesloten in een webpagina. Dit is zoals een embedcode er ongeveer uitziet:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/UNIEKECODE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Stappenplan video embedden

  • Zoek de embedcode op
  • Kopieer de embedcode
  • Ga naar je content management systeem (CMS) en zoek de pagina of het bericht op waar je de video wil embedden
  • Plak de embedcode in de pagina of het bericht en klik op Bewerken of Bewaren
  • Voilà, je hebt de video nu embed (ingesloten) op je website

YouTube Video Embedden

Dit is hoe je een YouTube video gaat embedden op je website. Zoek je YouTube video op en klik op Delen en vervolgens op Insluiten. Kopieer de embedcode en plak de code in je website.

Wat is embedden? YouTube video embedden

Facebook Video Embedden

Dit is hoe je een Facebook video gaat embedden op je website. Zoek je Facebook video op en klik op de drie puntjes rechts bovenin. Klik vervolgens op Insluiten. Kopieer de embedcode en plak de code in je website.

LinkedIn Video Embedden

Dit is hoe je een LinkedIn video gaat embedden op je website. Zoek je LinkedIn video op en klik op de drie puntjes rechts bovenin. Klik vervolgens op Embed this post. Kopieer de embedcode en plak de code in je website.

Plaats een reactie