Offertes schrijven

Dit is een mail uit Noor’s archief

Onderwerp: Zo hoef je geen offertes meer te schrijven

Als je uurtje-factuurtje werkt, dan moet je offertes schrijven. Dat vraagt enorm veel tijd. Ook al heb je delen gestandaardiseerd.

Misschien heb je een flinke lijst met openstaande offertes. Sommige aanvragen staan al maanden stil. Of al langer. En je hebt geen idee welke klanten serieus geïnteresseerd zijn. En welke niet. Aan welke klanten je aandacht besteedt. En aan welke niet. Dat vraagt nogal wat denkkracht (en dus energie). 

Als je een product of dienst maakt. Het allerbeste wat je je kunt bedenken, zonder consessies. En als je stopt met het leveren van maatwerk. Dan hoef je geen offertes meer te schrijven.

Maak geen offerte, maar ga voor een vervolgafspraak.

Er is een handig ezelsbruggetje voor. Maak geen offerte, maar ga voor een vervolgafspraak. Want, het is niet je offerte waar je een klant mee binnenhaalt. Jij bent het die een klant binnenhaalt. In een persoonlijk gesprek.

Je zult zien, van de klanten die je wel een aanbod doet, zullen meer mensen ja gaan zeggen. In het gesprek. Wat is daarvoor nodig? Dat je selectief bent. Klanten die niet aan bepaalde criteria voldoen krijgen geen aanbod. Alleen de klanten die aan jouw criteria voldoen krijgen een aanbod. 

Wat er nog meer nodig is, is dat je je marketing en verkoop op een hoger niveau brengt. Het is niet zo moeilijk om je klanten te bereiken en er zijn ook niet veel contactmomenten nodig. Je kunt al in 1 gesprek de deal closen. Je hebt daar alleen wel andere vaardigheden voor nodig.

Dat is precies wat je leert als je je aansluit bij de groep ondernemers die voorheen ook uurtje-factuurtje werkten (en veel tijd kwijt waren aan het schrijven van offertes en het opvolgen ervan) en die hun aanbod nu in 1 of 2 gesprekken verkopen. Bespaart ontzettend veel tijd. En denkkracht. En dus energie. 

Tot en met 11 februari zijn de deuren van mijn mentorship voor jou geopend. Je kunt nu met een fijne besparing gebruikmaken van alle kennis (inclusief voorbeeldscripts voor je marketing en sales), inzichten en mindsets die nodig zijn om meer te verdienen in minder tijd. Je krijgt er ook een aantal fantastische bonussen bij als je kiest voor betaling in 1 keer. Het is ook mogelijk om in termijnen te betalen.

Klik op de link om te zien wat je allemaal krijgt: 

>> https://verdienenmetvideo.nl/meer-resultaat/

Warme groet,

Noor ‘van tijd kun je niet meer maken’ Janmaat

P.S. Voel je vrij om me te mailen.

Ik ben er om je vragen te beantwoorden en om met je mee te denken of dit nu passend voor je is.