Native video’s zorgen voor meer views en kliks

Het was al bekend dat Facebook video’s véél meer bereik hebben dan een andere ‘gewone’ post zoals een statusupdate, een link of een foto. Het gemiddelde organische bereik van een zogenoemde native video (dus NIET betaald via een video-advertentie of een link naar een YouTube-video) die direct op Facebook is geüpload, is meer dan twee keer zo groot als een foto.

En hoe zit het dan met native video’s op andere sociale netwerken, zoals Twitter? Hebben die ook een groter bereik dan externe YouTube-links?

Wat zijn native video’s?

Vraag je je nu af: wat zijn native video’s?

Native video betekent dat je de video in het sociale netwerk zelf (maakt en) uploadt en dat deze in de nieuwsfeed van het netwerk zelf wordt afgespeeld. Je verwijst dus NIET naar een link van een video die je op een andere site hebt gehost, zoals bijvoorbeeld YouTube of Vimeo.

De meest gebruikte native video netwerken zijn Facebook, Twitter en YouTube. En elk platform heeft z’n eigen mogelijkheden: wel of geen autoplay, direct met of zonder geluid afspelen en de tijdsduur van een native video.

Native video’s: de snelste manier om zichtbaar te worden

Om op de vraag terug te komen ‘Hebben native video’s op Twitter ook een groter bereik?’. Daarop is het antwoord: JA! Eerder onderzoek van Socialbakers wees al uit dat native video’s op Facebook veel meer bereik hebben, zoals je kunt zien in onderstaande grafiek:

Native video organisch bereik Facebook

En nieuw onderzoek wijst uit dat er steeds meer video’s direct op Twitter worden geplaatst, in plaats van links naar YouTube-video’s.

Native video op Twitter

Socialbakers heeft videolinks geanalyseerd van de 500 grootste merken op Twitter, in de periode van januari tot en met juli 2015. En uit die analyse blijkt ook dat merken steeds meer videocontent van Periscope delen via Twitter. Belangrijker is nog dat Twitter video’s veruit de meeste interacties opleveren, ten opzichte van andere soorten videocontent, zoals Periscope-, Vine- of YouTube-video’s.

Native video meeste interacties op Twitter

Uit onderzoek, dat Twitter zelf liet uitvoeren door Research Now, blijkt verder dat:

  • 82% van de Twitter-gebruikers bekijken video’s op Twitter
  • 90% van de video-views komt vanaf een smartphone
  • Op Twitter zelf geüploade video’s zorgen voor: 2.5 x meer replies, 2.8 x meer retweets en 1.9 x meer favorieten dan video’s van andere videoplayers, zoals bijvoorbeeld YouTube.

TIP: Bekijk hier hoe je binnen de Twitter app op je iPhone een video van 30 seconden maakt en direct plaatst.

Zijn native video’s al onderdeel van jouw online strategie?

Behoor jij tot de groep ondernemers die helemaal overtuigd is van de kracht van videomarketing? Denk je ook dat het superbelangrijk is voor de toekomst van je bedrijf? Om jezelf te laten zien via online video’s?

Maar…

Behoor jij ook tot de grote groep ondernemers die er ontzettend tegenaan hikt? Denk je ook: ik weet dat ik er iets mee zou moeten met video, maar ik heb echt geen idee waar ik moet beginnen?! Dan kun jij vast wel wat hulp gebruiken, van iemand die met je meedenkt en je op weg helpt.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie