Matige Leads krijgen met je Marketing

Dit is een mail uit Noor’s archief

Met mijn CNN Producent-cameraman (zie hieronder)

Dus laatst spreek ik een ondernemer. Ze biedt een jaarprogramma aan van 15.000 euro. Om er klanten voor te krijgen, geeft ze een live webinar en in dat webinar nodigt ze mensen uit voor een persoonlijk gesprek.  

Ze zegt: “Ik krijg niet de juiste mensen in mijn webinar; het zijn allemaal starters. Ze vinden mijn webinar wel heel interessant, maar ze geven zich niet op voor een gesprek.”  

Ik vraag haar: hoe krijg je die nieuwe mensen dan in je webinar?  

“Via posts op social media en advertenties, maar die FB ads doe ik niet zelf, omdat ik er geen verstand van heb. Ik heb een bureau die dat voor me doet, maar ik weet niet of ze wel de goede dingen doen.”  

Ze vervolgt: “Ik vind het zo lastig om te bepalen waar het aan ligt. Is de tekst over mijn webinar niet goed? Geef ik teveel weg in mijn webinar? Zijn mijn advertenties soms niet goed? Ligt het aan de targeting?”  

Misschien herken je het en heb je ook moeite om de juiste mensen aan te trekken met je marketing. Je voert daardoor te weinig verkoopgesprekken. De gesprekken die je wél hebt lopen minder goed, omdat je niet met de juiste mensen in gesprek bent. Het maakt je onzeker en je begint aan jezelf te twijfelen. Je denkt er zelfs over om je aanbod dan maar te veranderen en goedkoper te maken, omdat je het niet verkocht krijgt.  

Anders dan concessies doen aan je waardevolle aanbod (en daarmee ook aan de resultaten die je samen met je klanten kunt bereiken), is het veel slimmer om je marketing te veranderen.  

Het zou zomaar kunnen dat de manier waarop je nu je marketing doet, niet meer past bij wat je aanbiedt, of belangrijker: die niet meer past bij de mensen op wie jij je richt.

Zij hebben helemaal geen tijd om een 1,5 uur durend webinar te volgen of een hele funnel door te gaan. Volg jij nog webinars? Ik niet (en al helemaal geen replays…). Het meest interessante deel komt meestal pas na 40 minuten.  

Zij willen iets anders van jou.  

Er zijn eigenlijk maar 3 stappen nodig om in contact te komen met hoogwaardige leads die 10 of 20.000 euro investeren in een jaarprogramma (of zelfs een veelvoud daarvan):  

  • Bepaal de juiste videostrategie
  • Creëer hoogwaardige marketingvideo’s en overtuigende videotestimonials
  • Zorg voor een eenvoudige manier om in contact te komen met nieuwe leads

Wil jij dit ook? Ik geef je graag vernieuwende ideeën hoe dit voor jou en jouw bedrijf kan werken.  

Geef je hier op voor een gesprek met mij.  

Op jouw videosucces!  

Hartelijke groet,

Noor ‘La vie est belle’ Janmaat

P.S. Het is bijzonder aangenaam vertoeven aan de Côte d’Azur. Hier vast een kijkje achter de schermen met cameraman M. Hij maakt prachtige documentaires en werkt onder andere voor CNN. 

Hij is goed, écht goed.