Hoe je Periscope zakelijk gebruikt

Ben jij al aan het Periscopen geslagen? Of heb je alleen nog maar een profiel op Periscope gemaakt? En heb je je eerste uitzending nog niet gemaakt? Als je eerst even wil ‘droogzwemmen’ zonder dat iedereen gelijk met je meekijkt kun je het beste dit doen:

 • vraag iemand die je goed kent, die in het bezit is van een Twitteraccount én op Periscope zit om je te volgen en volg diegene terug. Log-in op Periscope en klik op het icoon om een Periscope uitzending te starten. Klik op het slotje om een privé uitzending te maken en selecteer die persoon uit de lijst met volgers. Alleen deze persoon kan jouw uitzending (live) bekijken, je uitzending wordt namelijk niet weergegeven in de publieke lijst met Periscope uitzendingen. Zo kun je fijn even op je gemak proefdraaien (en de ander misschien wel heel erg vermaken met jouw gestuntel ;op).
 • heb je zelf twee Twitter-accounts? Dan kun je Periscope op beide accounts installeren en elk account volgen. Op die manier kun je privé uitzendingen via je eigen accounts maken.

Wat is Periscope eigenlijk?

Hoor jij iedereen over Periscope praten? En vraag jij je als ondernemer af of je er ook iets mee moet? In het kort: met Periscope creëer je je eigen televisiestation waarmee je mensen van over de hele wereld kunt bereiken. Periscope is geïntegreerd in Twitter en ook al heb je geen of weinig volgers, door het gebruik van de juiste zoekwoorden, vermeldingen, hashtags én publicatie op Twitter kun je enorm veel kijkers trekken.

[Tweet ” Hoe je #Periscope als #ondernemer gebruikt .. http://ow.ly/i/bmJCG “]

Waarom Periscope zakelijk gebruiken?

 • Je hebt er geen enorm budget voor nodig om te beginnen (alleen een smartphone, een Twitter-account en genoeg creatieve ideeën)
 • Het hoeft je niet veel tijd te kosten
 • Je kunt je volgers laten zien wie jij bent, wat je precies doet en waarom je doet wat je doet
 • Je volgers leren je kennen en vertrouwen (en dat is nodig om klant van je te worden)

Denk eens aan jouw favoriete tv-programma en de YouTube of Facebook-video’s die je graag bekijkt. Waarom kijk je ernaar? Waarschijnlijk omdat je de beelden:

 • informatief vindt
 • onderhoudend vindt
 • grappig vindt
 • ontroerend vindt
 • spannend vindt
 • ontspannend vindt om naar te kijken
 • leerzaam vindt

Bedenk dat mensen naar bewegende beelden kijken om iets wijzer te worden, dus om iets te leren of om gewoon vermaakt te worden. Handig om te onthouden bij het maken van je Periscope uitzendingen.

[Tweet “#Periscope voor ZZP’ers: een complete #handleiding “]

Periscope handleiding

Wil je met Periscope aan de slag? Bekijk hier een korte video over Periscope:

Of bekijk deze artikelen die ik eerder over Periscope heb gepubliceerd:

Facebook Live intimiderend?

Ben jij ondernemer? En ben je actief op Facebook? Denk je erover om Facebook Live uitzendingen te gaan maken? Maar hik je er nog tegenaan om te gaan livestreamen? Gebruik speciale Facebook Live Video accessoires zodat je beter gezien én gehoord wordt.

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over Periscope of Facebook Live? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

1 gedachte over “Hoe je Periscope zakelijk gebruikt”

Reacties zijn gesloten.