Carla Ketelaar

“Het heeft mij bij die 2% van de markt gebracht en veel meer overtuigd van mijn eigen waarde, hoe levens veranderend het is wat ik doe.”Carla Ketelaar

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/GPO0dRT-K_M. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Marketingadvies marketing adviesbureau Verdienen met VIDEO Noortje Janmaat

Ik ben Carla Ketelaar en mijn onderneming heet Laatste Liefde. Ik help succesvolle en daadkrachtige ondernemers, CEO’s, topmanagers, directeuren bij het vinden van hun liefdespartner.

Video voor website

Wat zij deed met anderen had ik gezien en ik dacht: wauw, dat ziet er wel heel erg profi uit. Zelf had ik een beetje, ja ik had weleens een interviewtje opgenomen, dat was allemaal, ik dacht: dat is leuk, ik geef een indruk, maar het is het allemaal net niet. Ik dacht: ik ga met Noortje beginnen en dan krijg ik een leuke video van mezelf voor de website en dan ben ik er. Maar weet je, we hadden dat gesprek, ik denk wel een gesprek van bijna twee uur, waarbij ze me zo ontzettend veel inzichten gaf over wat ik eigenlijk allemaal aan mogelijkheden liet liggen.

De investering

Dan denk je er van tevoren over na, ik denk: nou een videootje, je maakt een soort inschatting. Nou, de investering was echt veel meer dan dat, maar het grappige was dat ik gedurende het gesprek ook heel erg voelde: ja weet je, het gaat helemaal niet om de video, het gaat om mijn positionering in de totaliteit.

En heel eerlijk, ik zeg altijd, een goeie investering doet een beetje pijn. Pijn in de portemonnee noem ik het ook wel. Want als ondernemer weet je: je moet het ook allemaal zelf verdienen, maar het uitgeven is belangrijk maar dat wil je wel heel erg verantwoord doen.

En mijn ervaring zelf nu met grote investeringen, dat heb ik met Noortje ook heel erg ervaren, is dat het feit dat het een beetje pijn doet maakte dat ik ook voor de volle 100% ging voor wat we gingen doen. En ik durf echt wel te zeggen dat de stappen die we gezet hebben …

Dus het was niet alleen een videootje voor mezelf, Noortje begon: “Nee”, zegt ze, “waar het vooral over gaat is over de testimonials, ik wil vrouwen aan het woord laten die heel blij zijn dat ze een eindman gevonden hebben.”

Testimonials brachten omslag

Nou, en dat zijn we gaan doen en dat is, heel eerlijk gezegd, voor mij eigenlijk de omslag geweest dat ik kan voelen: weet je, wat ik doe is levensveranderend. Alleen soms kun je nog zo goed zijn, ben je toch zelf nog niet altijd voldoende overtuigd van de waarde die je brengt.

En ik heb zes of zeven of acht verhalen gehoord van heel dichtbij, en ik zal heel eerlijk zeggen, ik had de tranen in mijn ogen en ik was eigenlijk …, in één keer wist ik: o, wat ik doe is gewoon heel uniek, dat doet niemand. Dus dat hele traject met Noortje heeft mij ontzettend veel meer gebracht dan mooie video’s. Het heeft mij eigenlijk zelf veel meer bij die 2% van de markt gebracht en veel meer overtuigd van mijn eigen waarde, hoe levensveranderend het is wat ik doe.

Meer ontvangen

Als ik heel eerlijk ben heb ik veel meer ontvangen dan ik gedacht had dat ik voor de investering zou krijgen. Ik ben een pitbull, ik ga door tot het klopt. En dat voel ik bij Noortje ook, ze laat niet los. Dan hadden we een gesprekje en dat werden zomaar gesprekken van twee uur omdat ze heel veel had gezien op mijn website wat beter kon, waar zijn we nu. Ik denk: o ja, we pakken het bij de basis aan. En dat vind ik heel erg fijn, ja.

Meer Ja’s

Want toen ik die verhalen zo binnen kon laten, heeft het in mijzelf eigenlijk de verandering teweeggebracht dat ik direct daarna eigenlijk veel makkelijker ook in mijn gesprekken zat met klanten, en dat klanten eigenlijk veel makkelijker ja zeiden op de investering. Er zijn veel meer ja’s binnengekomen.

Verkoopgesprekken zijn korter

Dus als ik nu vrouwen spreek, hebben ze eigenlijk al zoveel antwoorden gehad en hebben we gewoon heel erg het privégesprek over: maar wat kan het voor jou betekenen? De gesprekken zijn korter, ze zijn makkelijker, warmer, er is al heel veel vertrouwen. Dat is het verschil: het vertrouwen als ik de vrouwen nu spreek is eigenlijk al heel groot. Terwijl voorheen moest ik dat vertrouwen nog creëren in ons gesprek. En dat is wel, ja nu ik het zo vertel denk ik: o ja, dat is eigenlijk het allergrootste verschil. Grappig.

Implementatie

En door met haar te werken voel ik heel veel van mijn schouders vallen, want zij maakt het plan met mij, zij rolt het uit in mijn team en nou ja, dat is natuurlijk …, zij leert mijn mensen in mijn team precies wat ze kunnen doen om dit ook op dit level neer te zetten. En dat is wat ik wil, want ik wil de input leveren, wel samen met haar maar het moet ook in het bedrijf goed neergezet worden. En die steun vind ik onbetaalbaar, ja.

Video uitstellen

Ik kan dit maanden uitstellen, denk ik: ja ik moet het wel …, ik moet wat doen. Maar dan ga ik het dus niet doen en daardoor vertraagt het ook in mijn bedrijf. En dat lukt niet als je met Noortje begint, dat heb ik wel ervaren. Dan is het: “Nou, wanneer is de eerste afspraak?” De afspraken werden ook direct allemaal vastgelegd, en dat vond ik: ho, ho, no escape, this is serious business. En ik ben heel blij, want daardoor tikken we het ook lekker vlot af, zijn de dingen snel klaar.

Ja, het is het zo waard, juist ook om het niet uit te stellen. En ik zal heel eerlijk zeggen, waarom ik het ook uitstelde is dat ik het allemaal maar spannend vind. Want je moet toch weer in beeld en ik kan heel goed praten over m’n vak, maar als er dan weer beeld bij komt en alles moet dan geregeld worden, vond ik ook wel een gedoe.

Vragen stellen

Ze kan heel goed luisteren en ze stelt continu vragen. Ik zag het ook aan de testimonials die afgenomen werden bij ons. Het is natuurlijk best een heel persoonlijk onderwerp, maar dat ze toch door haar bescheiden manier van zich opstellen, heel erg veel mooie, pure, authentieke verhalen op beeld heeft weten te krijgen. Dat mensen zich er ook echt goed bij voelen, dat ze het terugzagen van: nee, dit is helemaal oké, het is puur en authentiek.

En zij hoeft zelf niet zo nodig voor de camera. En ik denk dat dat voor iemand met deze rol ook heel belangrijk is. Ze vindt het zelfs ook een beetje spannend zelf en dat maakt ook dat ik kan voelen dat ze zich heel erg kan verplaatsen ook in wat ik nu meemaak maar ook wat de vrouwen meemaken of de mensen meemaken die voor de camera staan.

Ja, het is gewoon een heel fijn mens. Lief, zorgzaam, heel daadkrachtig. En dat is waar ik altijd op aanga, op puurheid en daadkracht. Nou, en dat is wel wat Noortje is.

Voor high end ondernemers

Nou, laat ik het anders zeggen: als je jezelf echt serieus neemt als high-end ondernemer, als je die 2% van de markt wil helpen en heb jij als ondernemer behoefte om een groot verschil te maken in de wereld, ja dan denk ik dat je zelf boven de middenmoot mag uitstijgen door ook met iemand te werken die dat doet. En wat voor mij heel overtuigend is, is dat Noortje zoveel ervaring heeft als we het hebben over de bovenlaag van de markt, daar is Noortje eigenlijk voor mij een expert. Want ze werkt eigenlijk alleen maar met mensen op dat level.

Dus ja, ik zou zeggen, niet uitstellen. Want het heeft vaak meer redenen, uitstellen is vaak de investering, maar ook het zichtbaar worden, het jezelf toch niet altijd serieus nemen nog, niet serieus genoeg. Maar erken je eigen waarde, want we zijn vaak al veel beter dan we denken dat we zijn.

“Door de video testimonials zeiden klanten veel makkelijker ja op de investering.”Carla Ketelaar