5 tips voor de perfecte profielfoto

Ben jij zelfstandig ondernemer? En gebruik jij nog je zelfgemaakte foto’s voor op je website, je LinkedIn-profiel en andere sociale netwerken? Dan is de kans groot dat je met je profielfoto’s niet uitstraalt wat je als ondernemer wilt uitstralen. En dat is zo zonde, want mensen kijken juist als eerste naar jouw profielfoto en krijgen daarmee een eerste indruk van jou.

Wil jij professionele foto’s laten maken die indruk maken? En die je kunt gebruiken voor je website, je profielfoto’s op social media en je video’s? Dan zijn er een aantal dingen waar je vooraf goed over na moet denken. Guus Pauka, gediplomeerd vakfotograaf, gespecialiseerd in portretfotografie heeft 5 tips voor je om jou vast op weg te helpen naar de perfecte profielfoto.

[Tweet “5 tips voor de perfecte profielfoto”]

Perfecte profielfoto’s voor ondernemers

Tip 1

“Denk goed na over de locatie waar je de opname wilt laten maken. Dat zou hier in de studio kunnen zijn, maar ook in jouw werkomgeving. Maar dat hoeft niet per se je eigen werkplek te zijn, het kan ook de omgeving zijn van jouw opdrachtgever of klant.”

Tip 2

“Denk ook goed na over de styling. Voor de fotoshoot zou je twee sets kleding mee kunnen nemen. Neem een outfit mee waar je je comfortabel in voelt en waarmee je ook langs een klant zou gaan.”

Tip 3

“Niets vervelender dan dat je mooie foto’s hebt laten maken en je komt erachter dat het formaat niet klopt. Ik bedoel daarmee staande en liggende foto’s. Om een voorbeeld te geven: voor de header van je website kun je beter een liggende foto of eigenlijk een panoramisch beeld gebruiken en voor een profielfoto op social media zijn staande portretten ook handig.”

Tip 4

“Dan een tip over de kijkrichting. Ik zeg altijd: opnames waarbij je in de lens kijkt, hebben mijn voorkeur, omdat je dan de klant aankijkt. Maar je kunt ook spelen met de kijkrichting, daarmee bedoel ik dat je op de foto naar links of naar rechts kijkt. Zodat je de kijkrichting van de bezoeker op je website beïnvloed.”

Tip 5

“Als laatste heb ik een tip over het camerastandpunt. Dat bepaalt de sfeer en uitstraling van jou als ondernemer. Stel ik fotografeer je vanaf een laag standpunt, dan kom je over alsof je figuurlijk boven je klant staat. Misschien wil je dat niet en wil je juist op gelijk niveau met je klant communiceren.”

Profielfoto’s nodig?

Denk jij na het lezen van de 5 tips: misschien wordt het hoog tijd voor een nieuwe set professionele profielfoto’s. Bekijk dan hier wat gediplomeerd vakfotograaf Guus Pauka voor jou kan betekenen.

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over profielfoto’s? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie