Geld verdienen met Bitcoins Tips en Tricks

Wil je graag op een passieve manier (veel) geld gaan verdienen? Dan biedt het internet daar meerdere mogelijkheden voor. Door op een bepaalde manier een passief inkomen op te gaan bouwen, kan jij geld voor jóu laten werken. Normaal gesproken werk jij in ruil voor geld, maar dat kan je dus gaan omdraaien. Eén van de mogelijkheden die je daarvoor hebt, is om met Bitcoins te gaan handelen.

Leestijd: 11 minutes

Ben je ook benieuwd hoe je geld kunt gaan verdienen met Bitcoins? Op onder meer die vraag vind je in dit artikel een passend antwoord.

Daarnaast bespreek ik ook:

 • waarom je met Bitcoin aan de slag zou moeten gaan,
 • hoe je de Bitcoin koers het beste kunt analyseren,
 • via welke brokers/exchanges je kunt gaan handelen
 • en waar je zoal rekening mee moet houden.

Na het lezen van dit artikel ben je dus direct in staat om met Bitcoins te gaan handelen. Daarbij is het wel goed om te weten dat je jouw inleg ook kwijt kunt raken.

Het is namelijk mogelijk dat de Bitcoin koers volledig onderuitzakt, waardoor jouw inleg een stuk minder waard wordt. Dit ligt absoluut níet in de lijn der verwachtingen, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Handel dus alleen met geld dat je echt kunt missen; dat is onderaan de streep ook de enige manier om een echt passief inkomen op te gaan bouwen.

Wat zijn Bitcoins?

Betekenis: Wat betekent bitcoin?

Volgens de Dikke Van Dale betekent Bitcoin: op internet ontstane virtuele munteenheid die als ruil- en beleggingsobject dienstdoet

In 2008 hebben we wereldwijd met een gigantische financiële crisis te maken gehad. Deze crisis was het gevolg van het onjuist handelen van partijen die té veel macht hebben; de banken. De banken nemen een centrale positie in binnen de gehele betalingswereld en dat heeft absoluut minpunten. Mede hierdoor was de vraag sinds 2008 heel groot naar een nieuw betaalmiddel.

Uiteindelijk is de Bitcoin als een nieuw digitaal betaalmiddel op de digitale markt verschenen. Dit betaalmiddel werd in 2008 in een online document voor het eerst besproken. Een onbekend persoon – handelend onder de naam Satoshi Nakamoto – zette in een uitgebreid online document uiteen hoe hij de toekomstige betaalwereld voor zich zag. Hierbij is een belangrijke positie ingeruimd voor de Bitcoin in combinatie met de blockchain technologie.

Door de Bitcoins als wereldwijd betaalmiddel in te stellen, kunnen we met z’n allen van flinke voordelen profiteren. Zo is het mogelijk om:

 • anoniem betalingen uit te voeren,
 • kunnen de betalingen sneller uitgevoerd worden,
 • en is er geen derde partij meer mogelijk voor het doen van betalingen.

De waarde van één Bitcoin wordt rechtstreeks van persoon tot persoon uitgewisseld zonder ook maar enige tussenkomst van de bank. Hierdoor wordt het betalingsverkeer een stuk efficiënter en veiliger. Ook het totale monetaire stelsel wordt hierdoor een stuk prettiger; de macht wordt immers weggehaald bij de banken, waardoor de kans op een financiële crisis zoals in 2008 een stuk kleiner is.

Moraal van het verhaal; een Bitcoin is een digitaal betaalmiddel. De digitale munteenheid valt te vergelijken met bijvoorbeeld de euro of de dollar én is het antwoord op de tekortkomingen van de huidige valuta en het huidige monetaire stelsel. 

Waarom zou je Bitcoins kopen?

Waarom zou je Bitcoins kopen?

In de afgelopen jaren is de Bitcoin veelvuldig in het nieuws geweest. Tot voorheen waren veel mensen niet al te zeker van de potentie van dit digitale betaalmiddel, maar daar kwam al snel verandering in.

Hoe dat gekomen is?

Dat is met name te danken aan de geweldige koersstijging van de Bitcoin in de afgelopen jaren. Op het hoogtepunt was de waarde van één Bitcoin maar liefst 19.891 dollar. 

Profiteren van Bitcoin koersstijgingen

Dat is dan eigenlijk ook direct één van de belangrijkste redenen om Bitcoins te gaan kopen; je kunt profiteren van de gigantische koersstijgingen. Hierdoor wordt de Bitcoin alleen maar meer waard, waardoor jouw geld alleen maar meer waard wordt. Het kopen van Bitcoin kan hierdoor vergeleken worden met bijvoorbeeld het kopen van obligaties of aandelen; ook daarvan heb je immers de hoop dat deze in waarde gaan stijgen. Dat is net zo het geval bij de Bitcoins.

Bitcoin koersstijgingen

Goed voorbereid op de toekomst

Een andere reden om Bitcoin te gaan kopen, is met het oog op de toekomst. Als je nu alvast Bitcoins koopt, bereid je je perfect voor op de toekomst. Vooralsnog heeft dit digitale betaalmiddel met de nodige weerstand te maken, maar de verwachting is dat de Bitcoin een centrale rol in het toekomstige monetaire stelsel gaat krijgen.

Waarom zoveel mensen daar overtuigd van zijn? Dat heeft puur met de voordelen te maken van dit digitale betaalmiddel. Ten opzichte van bijvoorbeeld de euro en de dollar biedt de Bitcoin zwaarwegende voordelen, waarbij ook de voordelen van de blockchain technologie een grote rol spelen.

Kortom; wil je op een passieve manier geld gaan verdienen? Dan is het advies om Bitcoins te gaan kopen. Het enige wat je hoeft te doen, is deze Bitcoins aan te schaffen en vervolgens achterover te gaan hangen. Vanaf dat moment is het slechts wachten op de koersstijgingen en het bereiken van de all time high koers. Mocht de koers op een voor jou gewenste hoogte staan, kan je de Bitcoin direct weer verkopen. Van de winst die je gemaakt hebt, kan je leuke dingen doen óf wachten op een koersdaling.

Zodra de koers van de Bitcoin gedaald is, kan je weer een nieuwe hoeveelheid Bitcoins aanschaffen. Vervolgens is het weer wachten tot een koersstijging; op dat moment verkoop je de Bitcoins weer. Door een dergelijk patroon kan je keer op keer geld verdienen met het handelen in Bitcoins!

Coinbase Bitcoin broker

Wat is een Bitcoin broker?

Heb je interesse om met Bitcoins te gaan handelen? Dan is het goed om te weten dat je deze Bitcoins niet zomaar overal kunt kopen. Je kunt deze digitale munten alleen kopen bij zogeheten Bitcoin brokers of Bitcoin exchanges. Dit zijn eigenlijk tussenpartijen die de handel in Bitcoin reguleren. Je kunt bij hen geld (euro’s) storten, waarna je een bepaalde hoeveelheid Bitcoin aan kunt schaffen.

Hoeveel Bitcoins je kunt kopen? Dat is afhankelijk van de koers waar op dat moment sprake van is.

Cryptocurrency kopen bij broker

Een Bitcoin broker is dus eigenlijk dé plek waar je bitcoins kunt kopen en ook weer kunt verkopen. Voor het succesvol handelen in Bitcoins is het dus een onmisbare partij; zonder een Bitcoin broker kan je in principe niks.

Zoals eerder in dit artikel al gezegd, heeft Bitcoin met een flinke populariteitsstijging te maken gehad. Mede hierdoor is ook het aantal Bitcoin brokers flink gestegen. Ik kan je eigenlijk maar één tip geven; kies altijd voor een betrouwbare partij. Om je hier een handje bij te helpen, heb ik de beste Bitcoin brokers op een rijtje gezet:

 • Coinbase
 • BTCDirect
 • Binance
 • Bittrex
 • Bitvavo

Wat voor jou de beste Bitcoin broker is? Dat is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Je kunt namelijk ook in andere altcoins gaan handelen; Bitcoin is al lang niet meer het enige digitale betaalmiddel. Mocht je in veel verschillende altcoins willen gaan handelen, kan je het beste kiezen voor de Bitcoin broker met het meest uitgebreide aanbod.

Daarnaast moet je ook goed naar de voorwaarden kijken. Vergelijk bijvoorbeeld van alle Bitcoin brokers de tarieven die gehanteerd worden. Onder aan de streep kom je er hoogstwaarschijnlijk al snel achter dat Coinbase de beste optie is.

Meer informatie hierover vind je aan het einde van dit artikel.

Wat is een Bitcoin exchange wallet?

Als je je bij een Bitcoin broker aangemeld hebt, kan je de gewenst hoeveelheid Bitcoins aan gaan schaffen. Nadat je deze digitale munten aangeschaft hebt, moet je deze wel op een veilige manier gaan bewaren.

Voor het bewaren van de Bitcoins kan je een zogeheten exchange wallet gebruiken. Mocht je de digitale munteenheden bij Coinbase gekocht hebben, kan je deze direct opslaan in de digitale exchange wallet van Coinbase. Of beter gezegd; jouw persoonlijke exchange wallet bij Coinbase. Jouw munten worden hier veilig opgeslagen, waarna je de munten ook direct kunt verkopen indien gewenst.

Bitcoins bewaren met software

Je kunt ook op twee andere manieren de Bitcoins bewaren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor software. Die software moet je op jouw computer installeren, waarna je de Bitcoins in deze software op kunt slaan. Zorg er hierbij wel voor dat je software van een betrouwbare partij gebruikt, aangezien er wel eens frauduleuze softwareprogramma’s op de markt verschijnen.

Bitcoins offline bewaren

Een andere mogelijkheid is om de Bitcoins offline te bewaren. Dat doe je met behulp van een klein apparaatje. Dit apparaatje sluit je middels een USB kabel op jouw computer aan, waarna je de Bitcoins kunt transporteren van jouw computer naar het apparaatje. Vanaf dat moment staan de Bitcoins veilig op het apparaatje, waarbij jij de enige bent die hier toegang tot heeft. Om toegang tot dit apparaatje te krijgen, moet je namelijk een unieke key invoeren. Jij bent de enige die weet wat de key is, dus je bent ook de enige die in kunt loggen!

Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om de Bitcoins in een wallet op te slaan. Waar jouw voorkeur naar uit zou moeten gaan? Dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Feit is dat je jouw Bitcoins – zonder verdere kosten – op een veilige manier in de Bitcoin exchange Wallet van Coinbase kunt bewaren!

Geld verdienen met Bitcoins

Hoe kun je geld verdienen met Bitcoins?

Het klinkt hoogstwaarschijnlijk bij jou als muziek in de oren; geld verdienen met Bitcoins. Wist je dat dit goed mogelijk is? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is het volgende:

 • De Bitcoins op een lage koers in te kopen
 • De Bitcoins op een hoge(re) koers te verkopen

Dit is een onwijs ‘makkelijke’ manier om geld te verdienen met Bitcoins. Het enige lastige hieraan is dat niemand weet wat de koers van de Bitcoins gaat doen. Het is nog een relatief nieuw ‘product’, waardoor de koers nog behoorlijk volatiel is.

Wat ik hiermee bedoel? Nou, er is nog niet met 100% zekerheid vast te stellen welke factoren van invloed zijn op de koers van de Bitcoin. Meer informatie daarover vind je in het volgende hoofdstuk van dit artikel.

Moraal van het verhaal; je kunt geld verdienen met Bitcoins door deze op het juiste moment te kopen en vervolgens weer op het juiste moment te verkopen. Je kunt dan al snel een behoorlijk leuk passief inkomen op gaan bouwen. Uiteraard loop je hierbij wel het risico dat de koers van de Bitcoin blijft dalen of dat je de Bitcoins nét te lang vasthoudt. Daardoor ben je de hoogste koers misgelopen, waardoor je nog iets langer moet wachten tot weer een hoge koers.

Bitcoins koers; stijging en daling

Om geld met Bitcoins te kunnen verdienen, moet je dus op een juiste manier gebruik gaan maken van de koers van de Bitcoin. Op een zo’n laag mogelijke koers inkopen en op een zo’n hoog mogelijke koers verkopen. Dat is eigenlijk dé manier om geld te verdienen met Bitcoins.

Het lastige is echter dat niet duidelijk is hoe de koers van de Bitcoin beïnvloed wordt. Vooralsnog valt bijvoorbeeld niet te zeggen hoezo de koers van Bitcoin op maandag met 100 dollar stijgt en vervolgens op dinsdag met 250 dollar stijgt. Waar komen deze koersstijgingen vandaan? Dat valt niet met zekerheid te zeggen. Bij aandelen is dat vaak een ander verhaal, aangezien daarbij veelal een aanwijsbare reden is voor een koersstijging of een koersdaling. Bij de Bitcoin is dat dus niet het geval, waardoor het behoorlijk lastig is om de koers van de Bitcoin goed in te schatten.

Gratis Bitcoins ontvangen

Wil je graag passief geld gaan verdienen? Wil je daarbij graag met Bitcoins gaan handelen? Dan heb ik één tip voor je; meld je direct bij Coinbase aan.

Als je je bij Coinbase aanmeldt, dan kun je namelijk genieten van een interessant welkomstaanbod. Met dit welkomstaanbod krijg je eigenlijk gratis Bitcoins, waardoor je direct kunt gaan handelen. Hoe je met de Bitcoins kunt handelen, heb je in dit artikel gelezen. Bekijk hier hoe je zelf Bitcoins kunt kopen bij Coinbase.

Succes met het opbouwen van een passief inkomen! 

P.S. Extra (Passief) Inkomen Verdienen?

Veel mensen zijn in deze tijd op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Uiteraard, want het is nu eenmaal fijn om meerdere bronnen van (passieve) inkomsten te hebben.

Kom hier alles te weten over passief geld verdienen.

P.S. Dit is voor gewone mensen zoals jij en ik, die ervoor open staan om iets extra’s te verdienen. Passief.

Ben je blij met dit artikel?

Deel jouw blijdschap

Gemiddelde waardering 0 / 5. Vote count: 0

Deel als eerste hartjes uit

Cryptospecialist K.

2 gedachten over “Geld verdienen met Bitcoins Tips en Tricks”

Plaats een reactie