Bitcoin voor beginners | Hoe jij met de Bitcoins kunt beginnen

Geschatte leestijd: 9 minuten

Bitcoin voor beginners

Hoor je vaker de term Bitcoin voorbij komen? En voel je dat het nu eindelijk de tijd is om je erin te verdiepen? Het is geen lastige keuze om te beginnen met Bitcoin, maar het is meer de vraag hoe je ermee omgaat. In principe kan iedereen op een handelsbeurs een online valuta aanschaffen en de hele dag grafieken en getallen in de gaten houden. Maar het zou nog veel beter zijn als je daadwerkelijk een paar hulpmiddelen hebt die jou helpen om er ook daadwerkelijk online geld mee te verdienen.

Word jij ook tureluurs van alle verschillende informatie die op het internet staat? En wil jij ondervinden hoe jij je eerste stappen kunt maken richting het traden met de Bitcoin? 

In deze blog gaan we dieper in op de gratis cursus van Madelon Vos, welke Bitcoin exchanges voor jou van toepassing zijn en welke materialen je nodig hebt om te beginnen met deze bijzondere cryptocurrency. 

Wat zijn Bitcoins?

Cryptocurrency is een afkorting van cryptographic currency. Dit betekent niets meer of minder dan ‘versleuteld geld’. De Bitcoin is de allereerste cryptovaluta die is ontstaan. En daarmee ook de meest bekende.

Verschil Bitcoin en geld

Het grootste verschil tussen het geld op de bank en geld in cryptomunten, is dat het geld in cryptomunten daadwerkelijk jouw bezit is. Je kunt Bitcoin het beste zien als een digitale vorm van contant geld. Het is een manier van waarde uitwisseling rechtstreeks van persoon naar persoon, zonder dat er een derde partij bij betrokken is.

Bitcoin koersen

De koersen van de Bitcoin zijn constant in beweging, wat inhoudt dat je op het meest voordelige tarief je Bitcoin wilt verkopen om winst te behalen. De vooruitzichten voor crypto zijn erg goed. Veel virtuele munten zijn qua koers sterk gelinkt aan de koers van de Bitcoin, waarbij de verwachting is dat de Bitcoin de komende jaren zal blijven stijgen. Je moet dus wel een lange adem hebben, want als je er écht mee wilt scoren moet je hem zo lang mogelijk vasthouden.

Cryptocurrency traden

Dit is een andere definitie die wordt gezien als een manier om geld te verdienen binnen cryptocurrency. Zoals we zojuist hebben benoemd, zijn de koersen van de Bitcoin constant in beweging, wat ervoor zorgt dat sommigen de Bitcoin willen verhandelen. 

Waar je bij een investering eenmalig je munten aankoopt om na een langere tijd weer te verkopen, ga je bij traden jezelf richten op het maken van snelle winst. 

Veiligheid van de Bitcoin

Omdat de munt dus als eigenaar in jouw bezit valt, is de Bitcoin een veilig betaalsysteem. Bitcoins staan erom bekend dat deze worden versleuteld en beveiligd. Dit wordt gedaan door middel van een Blockchain. Als je blockchain vertaalt naar het Nederlands, dan krijg je een ketting van blokken. Dit is te vergelijken met een Google spreadsheet met allemaal rijen van transacties. De blockchain zorgt ervoor dat informatie wordt opgeslagen, uitgewisseld en om gegevens op een veilige manier te organiseren. 

Maar let op! Ondanks dat de Bitcoin op een betaalniveau beveiligd is, is het zeker niet ondenkbaar dat hackers je Bitcoin kunnen stelen voor eigen verdiendoeleinden. 

Verschillende online exchange websites 

Om aan Bitcoins te kunnen komen is het eerst de bedoeling dat je munten koopt. Dit doe je bij een online exchange website. Nadat je dat hebt gedaan, kun je ervoor kiezen om de munten op de online exchange te laten staan of deze op een hardware wallet te zetten. Welke handelsbeurzen wij aanraden zijn Coinbase en Binance. Beide platformen zijn ontworpen voor het kopen, verkopen en verhandelen van cryptocurrency.

Coinbase

Bitcoins kopen met Coinbase Compleet Stappenplan

De Coinbase dienstverlening is opgezet om op een simpele wijze je digitale activa en cryptovaluta te kopen en te beheren. Met wereldwijd vier miljoen gebruikers is het één van de oudste handelsplatformen voor cryptocurrency.

Met Coinbase kun je via de mobiele app, terwijl je onderweg bent, je betalingen uitvoeren. De handelsonderneming is uitgerust met een multi-crypto wallet die de munten verzekert en opslaat. (Een multi-crypto wallet of cryptocurrency wallet is een softwareprogramma voor de opslag van verschillende cryptomunten).

Om deze reden is het platform Coinbase gebruiksvriendelijk voor zowel beginners als meer ervaren traders.  

Wat heel leuk is aan Coinbase, is dat zij een leuke welkomstdeal hebben, want op het moment dat je bij hen 83 euro of meer besteedt, ontvang je 8 euro gratis aan Bitcoin! 

>> Bitcoins kopen met Coinbase

Binance 

Binance account maken om crypto te kopen

Net als bij Coinbase, kun je bij Binance ook goed terecht als je beginnend handelaar bent. Wanneer je begint bij Binance word je wegwijs gemaakt door middel van een prettige beginnersgids. Het bedrijf staat bekend om zijn transparantie doordat je weet wie het gezicht is achter het bedrijf. En dat terwijl je bij andere exchanges juist daarover weinig informatie kunt vinden. 

Het platform was eerst alleen geschikt voor de Chinese markt, maar is inmiddels uitgegroeid tot heel de wereld. Ondanks dat het internationaal gevestigd is, zijn de verwerkingssnelheden hoog en de transactiekosten laag (0,01%). 

Mocht je na de Bitcoin nog een andere valuta willen proberen, dan kan dat! Bij Binance hebben ze een groot assortiment met ervaren handelaren. Super handig, want daar kun jij dus op meeliften.

>> Bitcoins kopen met Binance

Wanneer je je Bitcoins op de online exchange laat staan

Het grootste nadeel is dat een online exchange er in het verleden voor heeft gezorgd dat cybercriminelen bij de cryptocurrency konden komen en dat vervolgens hun eigen hebben gemaakt. 

Een ander nadeel van geld op de online exchange laten staan, is dat de cryptomunten niet voor de volledige 100% van jou zijn. Je beheert immers zelf niet de sleutels, maar het platform die het voor jou ‘bewaart’. 

De oplossing hiervoor? Een Bitcoin hardware wallet wordt gezien als één van de veiligste opties om je cryptocurrency te bewaren. Deze is namelijk geheel onbereikbaar voor hackers en cybercriminelen. 

Bitcoins veiligstellen

In een ander artikel hebben we al eerder geschreven over de Bitcoin wallet Top 5 waarin we hadden vastgesteld dat het hebben van een Bitcoin wallet een gouden regel is, wil je beginnen met Bitcoins. 

Je bewaart je Bitcoins in een persoonlijke wallet die je extern in een fysieke portemonnee opslaat. Met een wallet beheer, verzend en ontvang je jouw Bitcoins en andere cryptovaluta. Het is zo veilig omdat je je eigen private key offline bewaart. Daardoor is niet te hacken via het internet of je email. 

Cursus Bitcoin basics & crypto’s 

Madelon Vos Gratis cursus bitcoin basics technische analyse bitcoin

Maak kennis met de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies met de gratis cursus Bitcoin basics & Crypto’s van Madelon Vos. Met haar negen jaar aan ervaring in cryptocurrency deelt Madelon haar tips en trics gedurende de inleidende cursus. 

Wat de cursus voor jou kan betekenen

In de cursus leer je wat een Bitcoin is, hoe je deze het beste (veilig) kunt opslaan en krijg je je eerste € 5,00 Bitcoin gratis! De cursus dient ervoor om jou scherp te stellen met gratis kennis en leert jou op eigen tempo over het traden in de Bitcoin. 

Waarom eerst een cursus volgen

Als beginner is het een enorm voordeel om eerst te beginnen met een inleidende training voordat je begint met handelingen waar je nog geen weet over hebt. Eenmaal de basis gelegd, kun je jezelf met andere tools handig maken. 

Ben jij nu ook zo benieuwd naar Madelon en haar Bitcoin cursus? Je schrijft je nu volledig gratis in op haar website. Op lange termijn kun je ook de volledige cursus van Madelon volgen. Daarvoor betaal je 124,95 in totaal en kun je je dus nog meer verdiepen in cryptocurrencies.

Extra hulpmiddelen van Madelon

Naast dat Madelon een gratis cursus aanbiedt over de basics van de Bitcoin, biedt ze ook extra hulpmiddelen aan om je zoektocht in de ingewikkelde wereld van de Bitcoin zo eenvoudig mogelijk te maken. 

  • De MoneyTalks Community: met de MoneyTalks Community kun jij aan andere leden vragen stellen en zo meer te weten komen. Laat bij de MoneyTalks Community je eigen technische analyses beoordelen door professionals.
  • Gratis cursus technische analyse: nadat je te weten bent gekomen wat cryptocurrency eigenlijk is, ga je aan de slag met technische analyse. Je leert in deze gratis cursus hoe je moet starten met de Bitcoin en welke tools je kunt gebruiken. 
  • Gratis E-book ‘Bescherm uw vermogen’: met het e-book leer je hoe je jouw crypto’s op de meest veilige manier opslaat. Deze is wederom gratis en is via deze link te downloaden. 

Met een goede basis kom je nog verder tot je einddoel. Wanneer je eerst de basiscursus van Madelon hebt gevolgd kun je een stap verdergaan met de bovenstaande hulpmiddelen. 

Waarom beginnen met Bitcoins

Voordat je begint met het investeren van grote bedragen, kan het een beter idee zijn om je eerst in te lezen over hoe Bitcoins precies werken. De prijs van een Bitcoin is constant aan het fluctueren en kan daardoor interessant zijn om pas te verkopen wanneer de waarde aan het stijgen is. 

Je hebt verscheidene exchange websites waar ze je de mogelijkheid bieden om de Bitcoin aan te schaffen. Maar ondanks de positieve beloftes vanuit de exchange bedrijven, is het wel eens voorgekomen dat de online wallets worden gehackt door cybercriminelen. Voordat je écht goed kunt traden, moet je niet alleen weten wat het precies is, maar je moet vooral de marktwerking goed begrijpen. Zolang dat niet het geval is wordt het nog te lastig om te weten wat de koers gaat doen.

Wanneer jij na het lezen van deze blog het gevoel hebt dat je aan de slag kunt gaan, dan is het belangrijk om jezelf meer in te lezen over een hardware wallet. In een eerder verschenen blog vertel ik hier meer over: Bitcoin Wallet Top 5.  

Wil jij toch liever gratis informatie halen bij een Bitcoin professional? Dat kan! Bij Madelon Vos zit je dan helemaal goed. Tijdens haar gratis online cursus vertelt Madelon hoe jij als beginner te werk moet gaan.

Begin vandaag nog! GRATIS – Online Bitcoin Basics & Cryptocurrencies Beginnercursus.

P.S. Extra (Passief) Inkomen Verdienen?

Veel mensen zijn in deze tijd op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Uiteraard, want het is nu eenmaal fijn om meerdere bronnen van (passieve) inkomsten te hebben.

Kom hier alles te weten over passief geld verdienen.

P.S. Dit is voor gewone mensen zoals jij en ik, die ervoor open staan om iets extra’s te verdienen. Passief.

Ben je blij met dit artikel?

Deel jouw blijdschap

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Vote count: 2

Deel als eerste hartjes uit

Cryptospecialist K.

Plaats een reactie