Geschatte leestijd: 9 minuten
Het is algemeen bekend dat handelsbeurzen die handelen in cryptocurrency in het verleden weleens zijn gehackt. Ongeacht of een cryptohandelsbeurs belooft dat jouw cryptomunten zich in een veilige positie bevinden, wil je geen slapeloze nachten hebben dat het wel kan voorkomen dat je munten zijn verdwenen. Het verdwijnen van je cryptomunten is vervelend en pijnlijk als je al enige tijd bezig bent met het investeren. Je ziet je geld op die manier letterlijk verdampen, zonder dat je er ook maar iets tegen kunt doen.
Laat het daarom niet aan het lot over door het op een crypto exchange te laten staan. Wanneer je tijdens het verhandelen van crypto geen gebruikmaakt van een externe portemonnee (oftewel een hardware wallet) is het geen slecht idee om geld te investeren in een geldbeurs zoals deze.
Wil jij ook weten hoe je jouw cryptomunten het beste kunt opslaan? Lees dan verder in dit artikel welke hardware wallet uit de top 5 het beste bij jouw wensen aansluit.
Wat zijn cryptomunten?

Laten we eerst bij het begin beginnen, want wat zijn cryptomunten nou eigenlijk? Met de officiële term van een crypto exchange hebben we het over een inkorting van de term digital currency of asset exchange. In het Nederlands is dit letterlijk vertaald naar: handelsbeurs in digitale valuta’s en digitale tokens.
Cryptocurrencies introduceren een nieuwe manier van betalen. Cryptomunten zijn digitale munten die je niet fysiek in handen kunt krijgen. Het belangrijkste verschil van de cryptomunten naar echt geld, is dat de cryptomunten geen toezichthouder van een bank nodig hebben. Op dit moment zijn er een stuk of achtduizend geregistreerde alt-coins die dienen als betaalsysteem (definitie alt-coins: alternatieve munten die geen Bitcoin zijn).
Traden in Bitcoins
Het begon bij de enorme piek van de zogeheten Bitcoin in 2017, waarin de munt plotseling 20.000 euro waard was. En dat terwijl diezelfde munt een jaar eerder pas met prijzen van honderden euro’s begon.
Het doel van traden
Wat we hieruit kunnen opmaken is dat de prijzen van cryptocurrency constant van waarde stijgen of juist kunnen dalen. Bij het verhandelen van cryptomunten koop je digitale munten in, die je vervolgens op een korte of lange termijn, met een zo hoog mogelijke winst probeert te verkopen. Sommige traders kiezen ervoor om de munt meermaals per dag in de gaten te houden en hieruit kleinere winstmarges te pakken.
Je kunt natuurlijk ook gaan voor de lange termijn. Iets waar steeds meer mensen voor kiezen. De Bitcoin die enkele jaren geleden is gekocht, is inmiddels namelijk tienduizenden euro’s waard. De verwachting is dat dit nog veel verder gaat stijgen, dus veel mensen kiezen ervoor om hem aan te houden.
De Bitcoin wallet
Het is bijna een gouden regel dat als je wilt investeren in cryptomunten, je een wallet nodig hebt. De meest belangrijke functie van een Bitcoin wallet is dat je cryptomunten op een veilige manier beheert.
Een hardware wallet is een fysieke portemonnee die je aan kunt sluiten op je computer. De Bitcoin hardware wallets zijn hacker, malware en data leaking proof. Dit zijn een aantal termen die in de wereld van cybercrime een erg actieve rol spelen. Niet alleen zorg je met een hardware wallet voor volledige controle over je cryptomunten. Met een hardware wallet hoef je ook niet ellendig lang op zoek naar een manier om met ingewikkelde versleutelingmethodes je zuur verdiende geld veilig te stellen. Win-win dus!
Blockchain

Anders dan bij eurobiljetten wordt de Bitcoin niet fysiek opgeslagen in een bepaalde wallet. Het is namelijk geen fysiek product. Een Bitcoin staat op een blockchain en blijft hier ook altijd op staan.
Een blockchain is een soort database, waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Wanneer jij een Bitcoin naar iemand verstuurt, dan wordt dat niet uit je wallet gehaald, maar wordt er een aanpassing in de blockchain gezet. Uiteindelijk wordt het verzonden bedrag van jouw balans gehaald en op de balans van de ontvanger gezet.
Private key geheimhouden
Een private key is de code die hoort bij een wallet. Je kunt het vergelijken met een handtekening. Wanneer jij beschikt over andermans private key, dan kun je ermee doen wat je wilt. Het is daarom ook verstandig dat wanneer jij een hardware wallet aanschaft, je de private key niet op een online plek bewaart.
Verschillende soorten hardware wallets
Nu je begrijpt wat cryptocurrencies zijn en wat een hardware wallet voor impact kan hebben op het veilligstellen van je cryptomunten, is het de volgende stap om te kijken welke hardware wallet het beste bij jouw persoonlijke wensen aansluit. Voor de meeste mensen geldt namelijk de norm dat het belangrijk is om verschillende wallets uit te proberen aangezien niet iedere wallet dezelfde functies heeft. We besparen je graag wat geld en tijd door onze top 5 beste Bitcoin wallet te beschrijven.
Beste Bitcoin wallet
Bitcoin wallet #1 – Ledger Nano S

In vergelijking tot een ‘echte’ crypto wallet is dit alleen een plek waar je met een 2-stapsverificatie bij je crypto komt. Dit doet de Ledger Nano S met het gebruik van een pincode en een lijst van 24 woorden die je na het installeren ontvangt. Bij het overschrijven van een transactie zie je duidelijk op het scherm van het apparaat dat er iets gaande is, waardoor iedere transactie dubbel beveiligd is.
De wallet is niet alleen te gebruiken bij de munteenheid van de Bitcoin, maar je kunt er ook genoeg andere cryptomunten mee beveiligen. De daadwerkelijke sleutel is opgeslagen op de chip van de wallet, waardoor hackers niet achter je wachtwoord kunnen komen.
Ben je een beginneling en wil je een wallet aanschaffen? Dan is de Ledger Nano S niet waar je naar op zoek moet gaan. Deze gaat dan nog net even een stapje te ver. Wanneer je al enige tijd bezig bent met het verzamelen van verschillende cryptomunten, dan is de Ledger Nano S een goede toevoeging aan je collectie!

Bitcoin wallet #2 – TREZOR T
Met als opvolger van de TREZOR ONE hebben de makers geleerd van hun schoonheidsfoutjes en alle aanpassingen opgenomen in de nieuwe variant: De TREZOR T
In tegenstelling tot een gewone Trezor, is de Trezor T zeker niet een van de goedkoopste. Net zoals bij de Ledger Nano S kun je bij de Trezor met een gemakkelijk bedienbaar touchscreen bij je cryptomunten. Zonder het gebruik van een computer kun je al gebruikmaken van deze professionele wallet. Daarmee is deze wallet een van de veiligste wallets ooit.
De Trezor Model T overtreft zichzelf in gebruikersgemak en zijn prettige UX-interface (UX staat voor User Experience en is gefocust op gebruikerservaring).

Bitcoin wallet #3 – CoolWallet S
De CoolWallet S heet niet voor niets de CoolWallet. Wanneer jij in stijl je Bitcoins wilt bewaren, dan is de CoolWallet S écht iets voor jou. De wallet lijkt namelijk op een creditcard die je gemakkelijk kunt opbergen in je fysieke portemonnee.
Het pasje staat voor mobiliteit en gebruiksgemak: via bluetooth kun je de pas ‘paren’ in combinatie met een app. Vervolgens maak je een back-up die aangemaakt en opgeschreven wordt, waarna je de Bitcoins naar de wallet verzendt.
De meeste hardware wallets zijn gemaakt om Bitcoins op een langere termijn vast te houden. Wat deze wallet juist onderscheidend maakt, is dat hij vooral is geoptimaliseerd voor mensen die de pas op dagelijks gebruik willen benutten.

Bitcoin wallet #4 – BitBox02 – Bitcoin Only edition
De BitBox02 is een Bitcoin-only wallet, die dus alleen te gebruiken is bij de munteenheid van de Bitcoin.
De belangrijkste functie die de BitBox02 levert, is de automatische opslag van je herstelgegevens. Bij gebruik van de BitBox02ontvang je een micro sd-kaart die zorgt dat je gegevens binnen een mum van tijd worden opgeslagen.
Voor optimale veiligheid kun je onder de expert settings een extra wachtwoord instellen die toegang geeft tot een extra versleutelde Bitcoin wallet. Op deze manier wordt het herstelbestand van deze extra beveiligde portemonnee alleen bruikbaar in combinatie met je wachtwoord en je extra ingestelde wachtwoord.

Bitcoin wallet #5 – SafePal S1
De wallet die lijkt op een MP3-speler, is een van de goedkoopste hardware wallets die in dit lijstje voorkomt. Dit apparaat doet precies waarvoor het is ontworpen, en daar zijn wij blij om!
Net zoals bijna alle hardware wallets van tegenwoordig, vereist de SafePal S1 ook een pincode. Het fijnste aan de SafePal S1 is dat deze niet werkt op een op het internet aangesloten machine, waardoor de kans op een cyberattack op geen enkele mogelijkheid kan ontstaan. De SafePal S1 heeft minder functies dan bijvoorbeeld de Ledger in dit rijtje, maar zolang je af en toe een back-up maakt kan er volgens ons weinig misgaan.
Welke hardware wallet moet je kopen?
De Bitcoin industrie kent momenteel nog geen verzekeringen en daarom kun je beter wel kijken naar een veilige opslagplek voor je geld. In het handelen van crypto worden er altijd manieren gezocht om geld online te kunnen hacken. Wat daarom altijd in het achterhoofd moet blijven is dat je beter je geld kunt opslaan in een externe ‘kluis.’ Met een hardware wallet ben je verzekerd van een veilige opslag van je cryptomunten.
Iedere wallet in dit rijtje is een weloverwogen optie voor het opslaan van jouw crypto. Wel is iedere wallet voorzien van andere functionaliteiten, waardoor je zelf de keuze moet maken welke wallet het beste bij jou past. Wil jij na het lezen van de tekst nu ook jouw geld veiligstellen? Bekijk dan nu de mogelijkheden via Cryptomaan. Better safe than sorry, dus wacht niet langer en zorg dat je met een gerust hart verder kunt traden!
P.S. Extra (Passief) Inkomen Verdienen?
Veel mensen zijn in deze tijd op zoek naar andere manieren om geld te verdienen. Uiteraard, want het is nu eenmaal fijn om meerdere bronnen van (passieve) inkomsten te hebben.
Kom hier alles te weten over passief geld verdienen.
P.S. Dit is voor gewone mensen zoals jij en ik, die ervoor open staan om iets extra’s te verdienen. Passief.